IUASR is gestart met een nieuw trainingsprogramma voor Diyanet imams uit Turkije!

In een intensief 5-weeks programma wordt hen de kennis & praktische tools aangereikt om de Nederlandse samenleving te effectief dienen. Thema’s zijn o.a. samenleving, cultuur, politiek & pastorale skills.

Middels dit innovatieve programma vormt de IUASR een brug tussen imams uit het buitenland en de Nederlandse samenleving. We kijken ernaar uit om nog meer interessante ontwikkelingen te delen als uniek instituut vanuit de moslimgemeenschap.

In onze eerste sessie over maatschappelijke kennis bediscussieerde Professor Tom Zwart ((Cross-cultural Human Rights Centre, VU University) thema’s zoals staatsinrichting, grondwet en rechtssysteem, politiek, minderhedenbeleid en wetgeving en familierecht.

Hij besprak ook het onderwijssysteem, mensenrechten, migratie en Nederlandse cultuur en moslimparticipatie en representatie. De imams gaven aan dat de sessies behulpzaam, leerzaam, boeiend en tot nadenk en stemmend waren.

Reacties zijn gesloten.