IUASR STUDENT ONTMOET DE KONINKLIJKE FAMILIE TIJDENS KONINGSDAG

Prachtig nieuws!

Een van onze studenten heeft de Koning en andere leden van het Koninklijke huis ontmoet.
Een mooi voorbeeld van het doel van de IUASR: studenten opleiden die trouw zijn aan de staat en vast blijven houden aan de islamitische bronnen.

IUASR STUDENT ONTMOET DE KONINKLIJKE FAMILIE TIJDENS KONINGSDAG

Afgelopen Koningsdag was de Koninklijke Familie op bezoek in Amersfoort. In gezelschap van de burgemeester, Lucas Bolsius, ging de Koninklijke familie de route afleggen door het centrum van Amersfoort.

Dit gebeurde in aanwezigheid van duizenden burgers met zeer diverse achtergronden.

Eén van deze personen was de student assistent van Islamic University of Applied Sciences Rotterdam, Osman Celil Ziylan, die de kledij van een imam droeg. Wegens zijn leeftijd waren de koning en de andere leden verbaasd en onder de indruk. Osman Celil gaf aan dat hij aan de Islamic University of Applied Sciences Rotterdam studeerde en daar werkzaam is als student assistent. Ook gaf hij aan dat er ruim 300 studenten zijn bij de IUASR en dat de onderwijsinstelling ernaar streeft om dankzij de alumni een bijdrage te leveren aan de verbinding in de samenleving.

Terwijl hij handen schudde met een aantal leden van de Koninklijke Familie, vertelde hij over zijn professionele bezigheden.

De leden van de familie reageerde zeer positief toen ze hoorde dat hij zijn studie in Nederland volgt en dat er een mogelijkheid is om in Nederland als imam opgeleid te kunnen worden.

Ten slotte legde hij uit dat hij vanuit zijn opleiding stage liep als imam bij de Ulu moskee te Utrecht.

Het was een waardevolle ontmoeting waarbij er voor het eerst een imam deelnam aan de Koningsdag in gezelschap met andere geestelijke leiders.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.