IUASR-studenten bezoeken Christelijke Hogeschool Ede

IUASR-studenten bezoeken Christelijke Hogeschool Ede

Op 27 oktober 2016 bezochten IUASR-studenten in het kader van het vak ‘Vergelijkende Theologie’ de studenten Godsdienst / Pastoraal Werker van de Christelijke Hogeschool Ede. De studenten gingen zowel in groepsverband met elkaar in gesprek als plenair met de docenten van beide onderwijsinstellingen. Centraal stond het onderwerp ‘secularisatie van de samenleving’.

Naast vragen zoals ‘Wat zijn de mogelijkheden en de moeilijkheden in een seculiere samenleving om moslim en christen te zijn?’, ‘Hoe ga je daarmee om?’, ‘Waar worstel je mee?’, werd ook gesproken over onder meer apologetiek, rationaliteit, moraal, barmhartigheid voor de medemens en vervreemding & bewogenheid.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding van CHE-studenten voor IUASR-studenten.

img_6344

 

Reacties zijn gesloten.